О нама - Награде

Можемо се похвалити великим бројем концерата на подручију Србије, Црне Горе, Републике Српске. Посјетили смо и иностранство, као што је, Грчка 2004. године, Турска 2005. године, Румунија и Чешка 2009. године и Хрватска 2010. године. На многим тим концертима су освајане прве награде, и добијена су многа признања. Овдје ћемо навести само неке од њих. За нас најважнији је био у Пефкохорију (Грчка) гдје смо учествовали на интернационалном фолклорном фестивалу, који је одржан маја 2004. године. Тада смо први пут под именом “Крајина” прешли границу, и посјетили неку страну земљу. Наредне године смо посјетили Турску.  

У Србији смо оставили дах Крајине на чистом зраку Златибора, у Вршцу, Новом Саду, Крагујевцу, Банатском Новом селу, Приштини, Подгорици,  Пландишту, и у многим другим мјестима. 

Као доказ очувања традиције освојене су награде на “Београдском победнику” 2006.  и “Златни опанак” 2007. године. 

Ово су нам најважније, а у нашој ризници постоје још многе награде и признања.

У септембру мјесецу 2008. године били смо побједници вечери и трећи у генералном пласману на фестивалу "Ђакови дани" у Кусадку. Мушка пјевачка група је освојила 2009. године другу награду на Крајишком фестивалу "Крајишки бисери" у Пландишту. Исте године женска пјевачка група је на "Сабору српске пјесме-Пјесмо моја мичли разговоре" у Српском Сарајеву, освојила награду за најизворнију ношњу.

У новембру месецу 2010. године учествовали смо на 52. фестивалу ансамбала народне музике. Женска (дјевојке) пјевачка група је освојила прво мјесто, у категорији група певача, а мушка пјевачка група је освојила друго мјесто у истој категорији.

У наредном периоду, поред низа гостовања и освојених награда у нашој земљи Србији,  такође смо трага оставили и у Грчкој на међунардном фестивалу 2015. године.