О нама - Ријеч предсjедника

Поштовани пријатељи, земљаци, поштоваоци и љубитељи изворне и традиционалне музике, пјесме и игре Срба са западне стране Дрине, част ми је што могу да вам се обратим на овај начин и представим нови сајт КУД-а Крајина, који има за циљ да још више допринесе очувању наше препознатљивости и корјена. Започећу своје излагање са ријечима кинеског генерала Сун Тзуа: "Препознајте велико док је још мало". Поносно могу рећи, да иако немам чин генерала, уз све чланове овог КУД-а,већ 20 година вично и са успјехом, бранимо своју културну баштину и постали смо од малих “војника”, прави ратници за очување своје традиције и обичаја. "Мали" КУД "Крајина" као сури орао 20 година надљеће сваку стопу свог завичаја, брижно и одговорно чувајући "оно наше тамо".

Посебно бих издвојио,да  за све године нашег рада, један пројекат је остао посебно у срцима, а то је наш пут који смо остварили ка Косову и Метохији и исто тако радост коју смо учинили малишанима из Гораждевца дочекавши их у Београду. Била су то предивна дружења, пуна емоција са обе стране. Куд "Крајина" је учинио онолико колико су нам околности и наше могућности дозвољавале, а сасвим смо сигурни да су и наши гости препознали наш труд да из "ништа учинимо нешто".

Хвала вам што нас учинисте великим и још одговорнијим. Знање имамо, упорност нам је и врлина и мана, гледамо напријед, али и ослушкујемо шта нам се говори и савјетује Ово је само мотив више да истрајемо. У име КУД-а"Крајина" и у своје лично име захваљујем се свима који сте са својим присуством дали допринос нашем раду.

“Децо, ако желите да се бавите народном игром морате је волети. Ја сам игри посветила цео свој живот. Она ме је одржала и хвала јој”. - Десанка Ђорђевић ( 1927 – 2011 )