bačka na opancima krajina u srcu kud krajina

Bačka na opancima, Krajina u srcu

Najavljujemo sa ponosom, "Bačka na opancima, Krajina u srcu", kulturni događaj u Kuli, dana 03.12.2016, u 19h. U saradnji sa Kulturnim centrom iz Kule i Opštinom Kula, KUD Krajina priprema koncert izvornog stvaralaštva srpskog stanovništva. Osvežićemo sećanja na Dalmaciju, Liku, Baniju, Kordun, Bosnu, Zapadnu Slavoniju. Nakon koncerta očekuje Vas nastavak druženja uz dobru krajišku pesmu. Dobrodošlicu Vam želi KUD Krajina, vidimo se.

Detaljnije
aranđelovdanski susreti kud krajina

Aranđelovdanski susreti

KUD Krajina je, sad već tradicionalno, za Aranđelovdan (21.11.2016.), bio gost SKD-u Prosvjeta sa Udbine, gde smo i ove godine učestvovali u Aranđelovdanskim susretima. Bogat kulturno-umetnički program upotpunilo je i naše društvo. Kao i u predhodnim periodima i sada smo doživeli nezaboravne trenutke, uz lepe ličke izvorne pesme, kola, tamburice. Hvala vam dragi prijatelji još jednom na divnim i radosnim momentima i sjajnom gostoprimstvu

Detaljnije
deset godina postojanja i rada kud-a zora silaš kud krajina

Deset godina postojanja i rada KUD-a Zora Silaš

U Silašu je, 02.07.2016., svečano obeleženo 10 godina postojanja i rada KUD-a Zora Silaš, a KUD Krajina je kao veliki prijatelj, prisustvovalo proslavi ovog jubileja. Veoma lep i sadržajan kulturno - umetnički program krasio je veče posvećeno ovim povodom.

Detaljnije

Cilj

Cilj KUD Krajina je očuvanje kulturne baštine Srba sa zapadne strane Drine.

Festival folklora

U cilju očuvanja tradicije i običaja srpskog naroda sa zapadne strane Drine pokrenuli smo festival folklora, pod nazivom "Širi mi se moje kolo malo".

Članstvo

KUD prima nove članove u folklornu, muzičku sekciju, mušku i žensku pjevačku grupu! Ako imate volju i želju da naučite igrati, svirati i pjevati, dođite da zajedno učimo!